flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Примирення в суді

28 травня 2020, 15:56

Ухвалою Попільнянського районного суду  від 28 травня 2020 року закрито кримінальне провадження стосовно громадянина З. – жителя селища Попільня, який вчинив кримінальне правопорушення, передбачене частиною 1 статті 122 Кримінального кодексу України, тобто  спричинив середньої тяжкості тілесне ушкодження, тобто ушкодження, яке не є небезпечним для життя і не потягло за собою наслідків, передбачених у статті 121 КК України, але таке, що спричинило тривалий розлад здоров’я потерпілого.

В підготовчому судовому засіданні потерпілий В. надав заяву, згідно якої відмовляється від приватного обвинувачення відносно З. за частиною 1 статті 122 КК України, просить кримінальне провадження закрити, претензій матеріального та морального характеру до обвинуваченого не має.

Обвинувачений не заперечував проти задоволення даної заяви та закриття відносно нього кримінального провадження на підтвердження чого подав до суду заяву.

            Пунктом 1 частини першої статті 477 Кримінального процесуального кодексу України визначено, що кримінальним провадженням у формі приватного обвинувачення є провадження, яке може бути розпочате слідчим, прокурором лише на підставі заяви потерпілого  та визначено перелік таких  кримінальних правопорушень, зокрема і правопорушення,  передбачене частиною 1 статті  122  (умисне середньої тяжкості тілесне ушкодження без обтяжуючих обставин).

 

            Відповідно до вимог пункту 7 частин 1 статті 284 Кримінального процесуального кодексу України, якщо під час судового провадження потерпілий відмовився від обвинувачення у кримінальному провадженні у формі приватного судочинства, суд постановляє ухвалу про закриття кримінального провадження.

 

            Згідно частини четвертої статті 26 КПК України, відмова потерпілого від обвинувачення є безумовною підставною для закриття кримінального провадження у формі приватного обвинувачення.

Тому суд, вислухавши учасників процесу та дослідивши матеріали кримінального провадження, закрив кримінальне провадження відносно громадянина З., що обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 122 КК України у зв’язку з відмовою потерпілого від обвинувачення у кримінальному провадженні у формі приватного обвинувачення.

На ухвалу суду може бути подана апеляція протягом семи днів з дня її проголошення.

З повним текстом судового рішення можна ознайомитись на сайті Єдиного державного реєстру судових рішень.

                                                                                                                   Прес-служба Попільнянського районного суду