flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Спокусилась на чуже

13 травня 2020, 12:06

12 травня 2020 року Попільнянським районним судом розглянуто кримінальне провадження стосовно громадянки З., яка вчинила кримінальне правопорушення, передбачене частиною 1 статті 185 Кримінального кодексу України, тобто вчинила таємне викрадення чужого майна.

Під час досудового слідства встановлено, а в судовому засіданні підтверджено, що 08 лютого 2020 року біля 00 години 30 хвилин молода жінка,  перебуваючи у приміщенні кафе «Кунжут», розташованого за адресою: смт. Попільня вул. Героїв Майдану, 73 Житомирської області, помітила на підлозі поруч зі столиком мобільний телефон. Оскільки поблизу столика ніколи не було, у неї виник умисел на привласнення чужого майна.

Переконавшись, що її дії непомітні для інших осіб, таємно підняла з підлоги вказаний мобільний телефон та сховала у кишені, тобто вчинила таємне викрадення чужого майна.

В подальшому було встановлено, що це був телефон торговельної марки «Хіаоmі» модель «Redmi S2 3/2 Gb Grey (М1803Е6G)», вартістю 1680 грн. 00 коп. із встановленою картою пам’яті торговельної марки «Apacer», формату micro SD HC ємкістю 16 Gb вартістю 81 грн. 67 коп. та захисним чохлом для мобільного телефону, вартістю 57 грн. 00 коп., тобто загальна вартість викраденого становить 1818 грн. 67 коп. Саме на цю суму було завдано збитків потерпілій К.

Під час досудового слідства між потерпілою та обвинуваченою було укладено угоду про примирення, відповідно до якої громадянка З. повністю визнала свою винуватість у вчинені кримінального правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 185 КК України, розкаялася в тому, що вчинила злочин по відношенню до потерпілої К., а потерпіла за кримінальним провадженням К. до обвинуваченої ніяких претензій не має.

Сторони також погодили міру покарання обвинуваченій за частиною 1 статті 185 КК України у вигляді штрафу.

Укладена угода відповідає вимогам статті 471 Кримінального процесуального кодексу України.

Тож суд затвердив дану угоду.

Крім того, суд врахував обставини, які пом’якшують та обтяжують покарання обвинуваченої

Обставиною, яка згідно статті 66 КК України, пом'якшує покарання обвинуваченої є активне сприяння розкриттю злочину.

 Обставин, які згідно статті 67 КК України, обтяжують покарання обвинуваченої не встановлено.

 Встановлено, що молода жінка раніше не судима, на обліку в лікаря психіатра та нарколога не перебуває, має на утриманні малолітню дитину, відшкодувала шкоду потерпілій.

Суд  визнав винуватою у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого частиною 1 статті 185 КК України та призначив їй покарання у виді штрафу у розмірі п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 850 гривень та зобов’язав її до сплати витрат на користь держави за проведення експертизи в сумі 1256 гривень 08 копійок.

На вирок може бути подано апеляцію протягом 30 днів з дня його проголошення.

З повним текстом судового рішення можна ознайомитись на сайті Єдиного державного реєстру судових рішень.

                          

                                                                             Прес-служба Попільнянського районного суду