flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Ухвалено вирок про незаконне зберігання зброї

10 квітня 2020, 11:27

    

                                                                                        Невдала спроба озброїтись.

            02 квітня 2020 року Попільнянським районим судом ухвалено вирок стосовно громадянина К., який вчинив кримінальне правопорушення, передбачене частиною 1 статті 263 Кримінального кодексу України, тобто  придбання, носіння, зберігання вогнепальної зброї, бойових припасів без передбаченого законом дозволу.

           Встановлено, що на початку 2020 року громадянин К. неподалік території колишнього цукрового заводу та у купі будівельного сміття помітив вогнепальну зброю та боєприпаси. В цей час у нього виник умисел на незаконне придбання, носіння та зберігання вогнепальної зброї та боєприпасів без передбаченого законом дозволу. Чоловік підняв знайдену вогнепальну зброю та боєприпаси, чим незаконно придбав їх, та переніс до приміщення за місцем проживання, де в подальшому зберігав без передбаченого законом дозволу до 16 лютого 2020 року, тобто до того часу, поки працівники поліції не знайшли її та не вилучили під час проведення огляду місця події.

           Під час досудового слідства укладена угода про визнання винуватості між прокурором та обвинуваченим К. у кримінальному провадженні, відповідно до якої громадянин К. беззастережно визнав свою винуватість у вчинені кримінального правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 263 КК України, активно сприяв розкриттю кримінального правопорушення.

           Згідно з даною угодою прокурор та обвинувачений дійшли згоди щодо всіх істотних умов для даного провадження.

           Суд переконався, що укладення угоди є добровільним, тобто згідно з ч. 6 ст. 474 Кримінального процесуального кодексу України не є наслідком застосування насильства, примусу, погроз, або наслідком обіцянок  чи дії будь-яких інших обставин, ніж ті, що передбачені в угоді.                 

           В судовому засіданні сторони та захисник просили затвердити вищевказану угоду про визнання винуватості, наслідки укладення та затвердження даної угоди їм відомі та зрозумілі у повному обсязі.

В судовому засіданні обвинувачений свою винуватість у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 263 КК України визнав у повному обсязі, із запропонованим видом та мірою покарання згоден.

Обираючи міру покарання обвинуваченому, суд врахував обставини, які пом»якшують та обтяжують покарання громадянина К.

Обставиною, яка згідно статті 66 КК України, пом'якшує покарання обвинуваченого, є активне сприяння розкриттю злочину.

           Обставин, які згідно статті 67 КК України, обтяжують покарання обвинуваченого, не встановлено.

           Обвинувачений  раніше не судимий, за місцем проживання та роботи характеризується позитивно, на обліку в лікарів психіатра та нарколога не перебуває.

Тож суд затвердив угоду про визнання винуватості, укладену між прокурором з одного боку, та обвинуваченим, з іншого боку, та визнав громадянина К. винуватим у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого частиною 1 статті 263 КК України та призначив йому покарання за частиною 1 статті 263 КК України у виді 3 (трьох) років позбавлення волі.

           На підставі статті 75 КК України звільнив засудженого від відбування покарання з випробуванням 1 (один) рік іспитового строку, якщо він протягом визначеного судом строку не вчинить нового злочину і виконає покладені на нього обов'язки.

На підставі статті 76 КК України зобов'язав засудженого:

- періодично з'являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації;

- повідомляти цей орган про зміну місця проживання, роботи.

          Крім того, судом вирішено стягнути із засудженого витрати за проведення судових експертиз зброї в розмірі 2 512 гривень 16 копійок.

          На вирок може бути подано апеляцію протягом  30 днів з дня його проголошення.

         З повним текстом рішення можна ознайомитись на сайті Єдиного державного реєстру судових рішень.

                                                                                  Прес-служба Попільнянського районного