flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Спокуслива знахідка

02 березня 2020, 10:59

7 лютого 2020 року Попільнянським судом ухвалено вирок, яким засуджено громадянина П. за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого частиною першою статті 185 Кримінального кодексу України, тобто за  вчинення протиправного діяння, яке полягає в таємному викраденні чужого майна.

Як стало відомо в ході досудового розслідування та підтверджено  під час судового розслідування, 09 жовтня 2019 року у вечірній час, громадянин П. посеред вулиці, в селі Макарівка Попільнянського району, де він мешкає,  підібрав пластикову банківську картку. Знаючи, що карка йому не належить, вирішив її привласнити з метою отримання коштів, які могли бути на рахунку.

З метою заволодіння чужими коштами, злодій 10 та 11 жовтня 2019 року приїжджав до селища Попільня, де в  чотири заходи з трьох банкоматів, що належать АТ «КБ «ПриватБанк», зняв з карткового рахунку 24400 гривень.  Кошти привласнив, чим завдав потерпілій К. матеріального збитку на суму 24400 грн.

На час виявлення правоохоронцями особи, яка скористалась чужою банківською карткою, у підозрюваного було виявлено і картку, і усі гроші, отримані ним, які в подальшому були передані на зберігання потерпілій до набрання вироком законної сили.

В судовому засіданні обвинувачений П. не заперечував своєї вини і дав пояснення, що повністю відповідають змісту обвинувачення.

При обранні обвинуваченому міри та виду покарання, суд враховав ступінь тяжкості вчиненого злочину, його суспільну небезпечність, особу винного, обставини, що пом’якшують і обтяжують покарання.

 Обставинами, які згідно статті 66 КК України, пом'якшують покарання обвинуваченого є щире каяття та активне сприяння розкриттю злочину.

Обставиною, яка гідно статті 67 КК України, обтяжує покарання обвинуваченого, є вчинення злочину щодо особи похилого віку.

Тож суд визнав громадянина Г. винуватим у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого частиною 1 статті 185 КК України та призначив йому покарання за частиною 1 статті 185 КК України у виді штрафу у розмірі п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 850 гривень 00 копійок.

         На вирок може бути подана апеляція протягом 30 днів з дня його проголошення.

 

         З повним текстом вироку можна ознайомитись на сайті Єдиного державного реєстру судових рішень.

                                                     

                                                           Прес-служба Попільнянського районного суду