flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

За браком слів…

11 грудня 2019, 14:52

10 грудня 2019 року Попільнянським районним судом ухвалено вирок стосовно жителя села Білки - громадянина С. за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 126 Кримінального кодексу України (умисне вчинення насильницький дій, які завдали фізичного болю і не спричинили тілесних ушкоджень).             

          24 жовтня 2019 року близько 13 години 30 хвилин, перебуваючи на території подвір’я домогосподарства своєї знайомої, громадянин С. вступив в словесний конфлікт з господинею – жителькою села Білки Д.

          Коли лексичний запис чоловік вичерпав, вирішив фізично довести свою правоту.

          Реалізуючи свій протиправний умисел, схопив двома руками за волосся голови жінку та зі значною силою потягнув до себе, внаслідок чого вирвав частину волосся з правої тім’яної ділянки її голови, після чого схопив її обома руками за шию та із прикладанням зусилля стиснув шию з обох боків, таким чином спричинивши фізичного болю та не спричинивши при цьому тілесних ушкоджень своїй жертві.

         Своїми умисними діями скоїв кримінальне правопорушення, передбачене частиною 1 статті 126 КК України.

         В ході досудового слідства та в судовому засіданні обвинувачений визнав повністю свою провину. До моменту проведення судового засідання обвинувачений та потерпіла, вочевидь, помирились, оскільки постраждала не наполягала на дослідженні матеріалів провадження та на суворому покаранні для свого кривдника.

          Обираючи обвинуваченому міру та вид покарання, суд врахував ступінь тяжкості вчиненого злочину, особу винного, обставини, що пом’якшують і обтяжують покарання.

          Обставиною, що пом’якшує покарання обвинуваченого визнано активне сприяння розкриттю злочину.

          Обставин, що обтяжують покарання обвинуваченого не встановлено.

          Суд звернув увагу і на те, що громадянин С. хоч і  не судимий, проте тривалий час ніде не працює, за місцем проживання характеризується негативно.

          Тож покарання йому обрано у відповідності до вчиненого, характеризуючих даних, думки потерпілої та в межах санкції частини 1 статті 126 КК України у виді штрафу у розмірі п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 850 гривень.

 

            На вирок суду може бути подано апеляційну скаргу протягом тридцяти днів з дня його проголошення.

 

         З повним текстом рішення можна ознайомитись на сайті Єдиного державного реєстру судових рішень.

 

                                                                               Прес-служба Попільнянського районного суду