flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Непроханий гість.

15 листопада 2019, 16:35

        14 листопада 2019 року Попільнянський районний суд ухвалив вирок стосовно жителя смт Корнин Ш., яким визнав його винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частино 1 статті 162 Кримінального кодексу України (порушення недоторканості житла, тобто незаконне проникнення в житло).

        Як встановлено органами досудового слідства громадянин Ш., двічі протягом ночі 14 вересня 2019 року відвідав чужі будинки в селищі Корнин. Близько  00 годин 30 хвилин він відвідав будинок, розташований по вулиці Шкільна, 13, а приблизно через годину – будинок по вулиці Соборній, 39-А. Оскільки гостем був непроханим, то в  будинки потрапляв через вікна: в першому будинку цеглиною розбив вікно та вліз всередину, а в другому вийняв шибку у віконній дерев’яній рамі.

       В судовому засіданні  обвинувачений вину визнав повністю та розповів як саме вчинив правопорушення та погодився на скорочений порядок судового розгляду, без дослідження доказів.

       З таким порядком проведення судового розгляду погодилась і потерпілі – власниці будинків.

       При обранні  міри та виду покарання, суд врахував ступінь тяжкості вчиненого злочину, особу винного, обставини, що пом’якшують і обтяжують покарання.

       Обставиною,  які згідно статті 66 КК України, пом’якшує покарання обвинуваченого є активне сприяння розкриттю злочину.

       Обставиною, яка  згідно стаття 67 КК України, обтяжує покарання обвинуваченого є вчинення злочину особою повторно.

       Врахувавши всі обставини справи, суд прийшов до висновку, що покарання у виді штрафу буде необхідним і достатнім для  виправлення громадянина Ш. та попередження нових злочинів.

        Отже, суд призначив любителю відвідувати без запрошення чужі будинки покарання у виді штрафу у розмірі  шістдесяти неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що становить  1020 гривень.

        На вирок суду може бути подано апеляційну скаргу протягом тридцяти днів з дня його проголошення.

        З повним текстом рішення можна ознайомитись на сайті Єдиного державного реєстру судових рішень.

 

                                                                             Прес-служба Попільнянського районного суду