flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До уваги перекладачів, які беруть учать у судовому процесі

13 вересня 2013, 15:23

      Державною міграційною службою України  здійснюється інформаційне наповнення Довідково-інформаційного реєстру перекладачів, які будуть залучатися до судового розгляду.

        Наказом Міністерства внутрішніх справ України від 11 березня 2013 року №228, затверджено Порядок ведення Державною міграційною службою України Довідково-інформаційного реєстру перекладачів (далі – Порядку). Згідно із пунктом 1.3. Порядку Реєстр перекладачів (далі – Реєстр) – це веб-сторінка офіційного веб-сайту Державної міграційної служби України, що містить відомості про перекладачів, які можуть залучатися органами державної влади для надання послуг перекладу під час розгляду заяв та проведення співбесід з біженцями та іншими категоріями мігрантів, під час їх затримання, забезпечення надання їм правової допомоги, розгляду адміністративними судами справ біженців та видворення з України іноземців та осіб без громадянства, здійснення досудового розслідування та розгляду судами кримінальних проваджень і справ про адміністративні правопорушення, вчинені біженцями та іншими категоріями мігрантів на території України.

       Відомості щодо перекладачів вносяться до Реєстру на підставі письмової згоди на обробку його персональних даних, поданої безпосередньо до Державної міграційної служби України або її територіального органу.

    Доступ до відомостей зазначеного Реєстру перекладачів здійснюється на веб-сторінці офіційного веб-сайту Державної міграційної служби України www.dmsu.gov.ua