flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Зміна ставок судового збору у 2013 році

28 лютого 2013, 17:44

Попільнянський районний суд повідомляє, що з 1 січня 2013 року змінився розмір ставки судового збору.

Відповідно до Закону України «Про Державний бюджет України на 2013 рік» розмір мінімальної заробітної плати на 01 січня 2013 року складає 1147 грн. 00 коп.

Відповідно до статті 4 Закону України "Про судовий збір" - Судовий збір справляється у відповідному розмірі від мінімальної заробітної плати у місячному розмірі, встановленої законом на 1 січня календарного року, в якому відповідна заява або скарга подається до суду, - у відсотковому співвідношенні до ціни позову та у фіксованому розмірі".

Ставки судового збору, пільги щодо сплати судового збору та реквізити знаходяться на веб-сайті суду у розділі "Судовий збір".

Також повідомляємо, що у  розділі "Судовий збір"" можна сформувати онлайн-квитанцію на сплату судового збору.

При формуванні онлайн-квитанції потрібно ввести запитувані дані (зокрема : сума позову, ПІП, ідентифікаційний номер платника податку) та роздрукувати квитанцію. Платіжні реквізити та необхідна сума для перерахування судового збору будуть сформовані автоматично.

Така квитанція значно спрощує процедуру "ручного" заповнення платіжних реквізитів, страхує від помилок при ручному заповненні платіжних реквізитів суду та економить час. Сплачується роздрукована онлайн-квитанція через установи банків чи відділення звязку у звичайному режимі.