flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Засуджено особу, яка заперечувала факт збройної агресії Російської Федерації

02 травня 2023, 13:20

     

Попільнянським районним судом Житомирської області засуджено жителя міста Коростень, який заперечував факт збройної агресії Російської Федерації.

В судовому засіданні встановлено, що громадянин Щ., перебуваючи на робочому місті, під час словесної суперечки із співробітниками заперечував вчинення військових злочинів, здійснених військовослужбовцями РФ у м. Буча, зокрема актів фізичного, сексуального насильства, масових убивств, а також фактів використання важкого військового озброєння, що призвело до масових руйнувань та численних смертей мирних жителів та представив збройну агресію РФ проти України, як внутрішній громадянській конфлікт, таким чином заперечив збройну агресію Російської Федерації проти України, розпочатої у 2014 році, шляхом представлення такої збройної агресії, як внутрішнього громадянського конфлікту.

Свою винуватість у вчиненому чоловік визнав.

Суд обрав йому покарання за частиною 1 статті 436-2 Кримінального кодексу України у вигляді 2 (двох) років позбавлення волі з випробуванням протягом 1 (одного) року 6 (шести) місяців іспитового строку.

 

 

                                                Пресслужба Попільнянського районного суду