flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Президент України підписав закон, який передбачає оптимізацію судів протягом року після завершення війни

22 грудня 2022, 15:54

   

    Президент України Володимир Зеленський підписав ухвалений парламентом законопроєкт №7565-1 про внесення змін в прикінцеві та перехідні положення Закону України "Про судоустрій і статус суддів" щодо територіальної юрисдикції місцевих судів на території України до прийняття закону щодо зміни системи місцевих судів на території України у зв’язку із утворенням (ліквідацією) районів, який передбачає оптимізацію судів протягом року після завершення війни.

    Як відомо, ще 17 липня 2020 року Верховна Рада прийняла Постанову “Про утворення та ліквідацію районів”. Її реалізація призвела до зміни адміністративно-територіального устрою, який є територіальною основою для організації та діяльності місцевих органів державної влади, зокрема, місцевих судів. 

   Відповідно, кількість судів в Україні повинна бути приведена до кількості новостворених районів, тобто скорочена

   Проте в Україні суди діють у тій же кількості, на тих же територіях та з тим же штатним розкладом, як і до прийняття Постанови “Про утворення та ліквідацію районів”. Зважаючи на підписання змін до закону “Про судоустрій та статус суддів” Президентом України Володимиром Зеленським такий стан речей триватиме рік  після завершення воєнного стану.

  Джерело: https://sud.ua/uk/news/publication/257290-zelenskiy-podpisal-zakon-predusmatrivayuschiy-optimizatsiyu-sudov-v-techenie-goda-posle-zaversheniya-voyny