flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

За законами воєнного часу

11 березня 2022, 13:33

            4 березня 2022 року Президент України Володимир Зеленський підписав закон про посилення відповідальності за державну зраду та диверсії.  Це Закон України № 2113 «Про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо посилення відповідальності за злочини проти основ національної безпеки України в умовах дії режиму воєнного стану».

            У відповідності до прийнятого документа, в умовах воєнного стану за державну зраду та диверсію передбачено покарання у виді 15 років позбавлення волі або довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.

            Крім того,  Законом України № 2117 «Про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо посилення відповідальності за мародерство»  внесені  зміни до ряду статей  Кримінального кодексу України,  зокрема, статті 185  «Крадіжка», статті 186 «Грабіж», статті 187 «Розбій», статті 189 «Вимагання», статті 191 «Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем». Даним законом визначено  відповідальність за вчинення злочинів за вищеозначеними статтями в умовах воєнного або надзвичайного стану.

                                                     

Прес-служба Попільнянського районного суду