flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Про необхідність подання присяжними суду декларацій за 2021 рік

15 лютого 2022, 10:13

До відома присяжних Попільнянського районного суду Житомирської області.

        Попільнянський районний суд Житомирської області нагадує, що на виконання ч.1 ст.45 Закону України «Про запобігання корупції», присяжні під час виконання своїх обов'язків в суді зобов'язані щорічно до 1 квітня подавати шляхом заповнення на офіційному веб-сайті Національного агентства декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, за минулий рік за формою, що визначається Національним агентством. Тобто, декларації подають ті присяжні, які виконували свої обов’язки в суді протягом минулого року.

        Для отримання довідки про доходи за виконання обов'язків присяжного під час розгляду справи присяжні суду можуть звернутись до територіального управління Державної судової адміністрації України в Житомирській області або Попільнянського районного суду.

       Для заповнення електронної декларації присяжними, необхідно отримати електронно-цифровий підпис.

       Порушення вимог фінансового контролю, умисне недекларування або декларування недостовірної інформації є корупційними правопорушеннями, за які передбачено адміністративну га кримінальну відповідальність.

      Відповідальність за порушення вимог фінансового контролю передбачена статтею 172-6 Кодексу України про адміністративні правопорушення, а декларування недостовірної інформації або умисне неподання декларації суб'єктом декларування - статтями 366-2, 366-3 Кримінального кодексу України.

      На офіційному веб-сайті ІІАЗК можна ознайомитись з роз'ясненнями та навчальними відео щодо заповнення електронних декларацій.