flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Обрано голову суду та заступника голови суду

15 квітня 2014, 15:18

08 квітня 2014 року був прийнятий Закон України "Про відновлення довіри до судової системи України", який  спрямований на утвердження в суспільстві верховенства права та законності, відновлення довіри до судової системи України, звільнення з посад осіб, які виносили рішення, спрямовані на обмеження конституційних прав і свобод громадян, в т.ч. на участь у мирних зібраннях або у зв'язку з участю у мирних зібраннях, зниження рівня корупції в системі судів загальної юрисдикції. Крім цього, Законом внесено зміни до законів "Про судоустрій і статус суддів", "Про Вищу раду юстиції" щодо порядку призначення суддів на адміністративні посади, розширення підстав припинення повноважень членів Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, Вищої ради юстиції, порядку обрання делегатів на з'їзд суддів України тощо.

14 квітня 2014 р.  у Попільнянському районному суді Житомирської області, відповідно до ч. 2 ст.20 Закону України “Про судоустрій і статус суддів” із змінами, внесеними Законом України “Про відновлення довіри до судової влади в Україні” від 08.04.2014 р. №1188-V-II, відбулись вибори голови суду та заступника голови суду.

Так, за результатами проведених виборів  головою суду обрано Васільєва Леоніда Антоновича, а заступником голови суду Рудника Миколу Івановича.