flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Погоджено зміни схеми місцевих судів

26 травня 2021, 15:03

 

      Вдбулось чергове засідання робочої групи з підготовки законопроекту про зміни системи місцевих судів на території України у зв’язку з утворенням (ліквідацією) районів, що діє при Комітеті Верховної Ради України з питань правової політики.  Про це повідомляє пресслужба ДСА.

Під час засідання розглянуто та погоджено пропозиції щодо зміни схеми місцевих судів Дніпропетровської, Запорізької, Івано-Франківської та Житомирської  областей.

При підготовці пропозицій щодо зміни схеми місцевих судів по кожному регіону робоча група обов’язково залучає до обговорення та розробки представників  територіальних управлінь ДСА України, апеляційних судів, органів виконавчої влади та місцевого самоврядування. Завдяки такому підходу, враховуються всі особливості  кожного регіону: кількість населення, відстань до найвіддаленіших населених пунктів, наявність інфраструктури, стан приміщення для судів тощо.

«Робота над зміною схеми місцевих загальних судів для ДСА України має надзвичайно важливе значення і стоїть на рівні з питанням належного фінансового та матеріально-технічного забезпечення діяльності судів. Зрозуміло, що в цій ситуації ми не можемо допустити найменшого згортання отримання громадянами судових послуг, тому дуже ретельно аналізуємо пропозиції з областей», - наголосив тимчасово виконуючий обов’язки Голови ДСА  Олексій Сальніков.

Також він зазначив, що робота в цьому напрямку дозволяє першочергово визначитися з будівлями, в яких розташовуватимуться окружні суди.

«Вже сьогодні ми знаємо, що нам вкрай необхідно знайти кошти для забезпечення роботи майбутнього Центрального окружного суду в місті Дніпрі й нарешті добудувати Мелітопольський окружний суд в Запорізькій області. Є надія, що  після внесення змін до Державного бюджету України, за які мають проголосувати парламентарі вже найближчим часом, дадуть нам можливість завершити вказані роботи», - підсумував Олексій Сальніков.

Робочою групою було погоджено схему окружних судів чотирьох  областей: у Дніпропетровській області замість 46 наявних загальних місцевих судів працюватиме 16 окружних судів; у Запорізькій – з 24 – 8; в Івано-Франківській – з 17 – 6, в Житомирській з 25 - 8 .

Джерело: https://sud.ua/ru/news/sud-info/203075-robocha-grupa-pogodila-zmini-skhemi-mistsevikh-sudiv-dnipropetrovskoyi-zaporizkoyi-ivano-frankivskoyi-ta-zhitomirskoyi-oblastey